Според Лютви Местан настъпило време разделно и разделна трябва да бъде и отговорността

„Цялата група на ДПС ще бъде в пленарната зала на 4-ти август с готовност да гласува "за" актуализацията на бюджета на НЗОК и бюджета на държавата. Така разбираме своята политическа последователност и отговорност”,  заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след днешното провалено заседание.

 

Лютви Местан бе категоричен, че ще върне мандата, който държавният глава ще му връчи в 14:00 часа днес. "Въпросът е твърде странен, защото това, което ще се случи формално след около час и половина при президента, е формален акт на онова, което вече се случи на 29 юни на първите консултации при него, когато се споразумяхме, че вървим към предсрочни избори и нито една политическа сила няма да прави опит да състави кабинет", категоричен бе Местан.

 

По отношение на актуализацията на бюджета Местан коментира, че "от тук нататък, понеже явно е настъпило време разделно, разделна трябва да бъде и отговорността – пред лекарите по отношение по отношение на НЗОК и пред цялото общество по отношение на държавния бюджет".

 

„ДПС носи тази отговорност и има готовност да подкрепи двете актуализации", категоричен бе той и добави, че оттук нататък тези, които по съдържателен или тактически характер няма да участват в гласуването или няма да влязат в зала, трябва да носят своята отговорност.