Със сигнали се замерят Бареков, Борисов и Яне Янев

Прокуратурата отново влиза в ролята на арбитър между политици. Този път със сигнали се замерят Яне Янев, Николай Бареков и Бойко Борисов. Бареков имал документи за криминалното минало на Борисов, Яне Янев пък извади папка за незаконно финансиране на Бареков.

Още по темата

 

Николай Бареков беше привикан в Столичното следствие, за да предаде документите за криминалното минало на Бойко Борисов, с които твърди, че разполага. А анонимно полученият от него бял плик, вече беше опакован в черна чанта и предаден на прокурорите.   

 

„Предал съм 5 броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те години от Черноморието. Както обясних и на прокуратурата, получих ги в бял плик, за съжаление не знам от кого… преди около 10 дни”, обясни лидерът на „България без цензура”.

 

Николай Бареков не отговори обаче на няколко конкретни въпроса – кой и защо му е изпратил белия плик с документи, уличаващи Борисов. Отрече обаче да го ползват за „пощенска кутия”.

 

А докато Бареков говореше за криминалното минало на Борисов, Яне Янев излезе на сцената, за да говори за криминалното финансиране на Бареков: „ББЦ е почти 100% финансирана от средства с недоказан произход. Посредник е ходил при банкера да иска пари. Най-малката сума е 300 000 лв”.

 

Прокуратурата започна проверка и по двата сигнала. Има ли нещо истинско в тях, ще стане ясно след като приключи разследването.

 

Повече по темата ще научите от видеото.