Това ще е ефектът от пункта за фискален контрол, който заработи на най-голямото ни черноморско пристанище

Близо 5 милиона лева повече приходи от данъци, платени за така наречените рискови стоки очаква Националната агенция по приходите до края на годината. Това ще е прекият ефект от  пункта за фискален контрол, който заработи на Пристанище Бургас.
 
Всички контейнери, които преминават през най-голямото ни черноморско пристанище, ще бъдат наблюдавани 24 часа от данъчните. Товарите от и за страните членки на Европейския съюз вече се запечатват с пломба, която има индивидуален, тройно защитен номер.
 
„Имаме информационна система, в която залагаме точния час на пристигане на контейнера, на мястото на разтоварване. Наши екипи го чакат на мястото и в срок от 4 часа от пристигане на контейнера  на място ние трябва да пристигнем и да започне разтоварването на контейнера”, обясни Даниел Вълканов – началник на сектор „Оперативни дейности” към НАП-Бургас. 
 
Така фискалните агенти не изпускат от поглед стоките в рамките на Евросъюза. Пунктът за фискален контрол трябва да сложи край и на опитите за измама на държавата от търговци.
 
Пунктове за фискален контрол вече работят на повечето гранични пунктове у нас. 
 
Повече гледайте във видеото.
 
Репортер: Цеца Алексова