Външни лица ги притискали за информация

Служители на Корпоративна търговска банка се оплакаха от напрежението и натиска в последните месеци, които се отразили и на здравословното състояние на някои от тях. Откакто започнал специалният надзор на банката рязко се повишила заболеваемостта на персонала, имало престой в психиатрична клиника, нервен срив и инсулти, споделиха пред президента на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев членове на синдикати от КТБ.  

Още по темата

 

„В банката присъстват външни лица, които не са служители, а същевременно искат достъп и разполагат с информация, свързана с дейността й”, обясни председателят на синдикалната организация към КТБ Илко Чамов, предаде БГНЕС. По думите му има притеснения за това, кой ще носи отговорността в случаи на неправомерен достъп и евентуално изтичане на информация.

 

Работещите в банката се чувстват некомфортно и заради постоянното наблюдение и искане на обяснения защо и къде се носят папки в сградата. Има също така и случаи, в които служителите намират компютрите си включени, а документите по бюрата им – разместени.

 

За напрежението на служителите допринесло и забавянето на платените им отпуски, което затруднява планирането на годишната почивка.

 

Чамов увери, че служителите на КТБ получават заплатите си в пълен размер и без закъснение, а искането е отношенията между тях и квесторите да бъдат регламентирани.

 

„Една значителна част от българската икономика е свързана с КТБ и проблемите на тази банка се отразяват върху големи групи хора. Всичко това, което се насложи върху проблемите на енергетиката и здравеопазването, очертава доста мрачна картина, коментира на свой д-р Тренчев. По думите му все още не е ясно колко точно ще бъдат потърпевшите от ситуацията около КТБ, но те ще бъдат много повече от предварително предвидените. Президентът на „Подкрепа” пое ангажимент пред служителите на КТБ да се срещне с квесторите на БНБ по синдикалните въпроси.