Той информира, че вече се работи по четири сигнала за купуване на гласове

"Купуването на гласове е български модел. Нека партиите да представят политики и да си зашият джобовете. Заявявам категорично, че няма да има прошка. Министър Бакалов няма да е този, който ще реши изборите, но ще се опитам да гарантирам те да са честни”. 

 

Това заяви в "Здравей, България” вътрешният министър Йордан Бакалов и допълни, че вече се работи по четири сигнала за купуване на гласове. Два от тях са от София и два – от провинцията.

 

Подходът при тези избори обаче е малко по-различен. Официално партии обявяват кастинг, на който спечелилите получават определени пари и трябва да организират купуването и продаването на гласове.

 

МВР проверява сигнали за купуване на гласовеНа въпрос дали и този път ще има контролиран вот в Турция, той обясни, че това е приоритет на Външното министерство. Министър Бакалов призова партиите там, където имат съмнения за купуване на гласове, да изпратят свои наблюдатели, за да спестят доста проблеми, които ще се явяват в чужбина.

 

"За мен важна тема е как се провеждат обществените поръчки и дали са обезпечени. Опитаха се да ми пробутат и една, която е свързана с камери, но повече информация по този въпрос ще дам на пресконференция във вторник”, коментира Йордан Бакалов.

 

Относно битовата престъпност вътрешният министър обясни, че там има друго виждане, което е свързано със законодателни промени, а именно държавата да има възможността да прехвърля определен вид дейности по охрана на такива населени места.