Откриват предизборната кампания

Скандал разтърсва Реформаторския блок. СДС и Движението на Меглена Кунева застанаха срещу ДСБ заради избора на лидер на коалицията. Плановете на Реформаторите предвиждаха именно днес на специален форум петте партии да си изберат общ водач.

Още по темата

 

Избор на лидер днес няма да има. Всички в Реформаторския блок твърдят, че няма никакви сигнали и че са на едно мнение, само нощ, след като СДС и Движение България на гражданите бойкотираха избора на председател буквално в 90-тата минута. Лидерът на ДСБ Радана Кънев беше изненадан, защото разбра от журналистите за решението на колегите си.

 

„Миналия месец се съгласихме за такъв избор и за провеждането най-вече на конгреса”, обясни за „Събуди се” лидерът на СДС Божидар Лукарски. По думите му в партията получили множество сигнали от граждани и структури с посланието, че не трябва да има разединение по средата на кампанията. Лукарски коментира, че при един избор ще има недоволни. Като друга причина за проваления избор на лидер на блока председателят на СДС посочи неуспешната организация на конгреса, най-вече на самия избор - нямало ясни правила за него.

 

„В крайна сметка победата на Реформаторския блок е над всички. Никакви лични амбиции нямат значение. Значение има желанието на над 1 млн. българи да живеят при нови условия, при нови правила. Това е надежда, която аз, лично и ние, като блок, няма да предадем”, заяви днес председателят на ДСБ Радан Кънев.

 

Изборът на лидер на Реформаторския блок ще се състои евентуално на 10 ноември. Днес блокът ще се ограничи само с откриване на предизборната кампания.

 

Повече по темата ще научите от видеото.