Момиченце падна от люлка в "Докторска градина", изпада в безсъзнание

Момиче на 10 години е в болница в тежко състояние, след инцидент в „Докторската градина” в София. Детето  паднало от люлка на почти нова площадка за игра - въжето на люката се скъсало. Няма опасност за живота му,  обясниха от „Пирогов”.


10-годишната Ида била на площадката със съученици и преподавател, разказват очевидци.
„Падна на глава и после на гръб, загуби съзнание, не и се виждаха зениците и викнахме 112”, разказва Александър.


„На люлката се люлееха две момиченца. Изведнъж ние видяхме едното дете на земята. Скочихме всички майки при нея, госпожата също. Едното момиченце, което също беше на люлката каза, че въжето се скъсало, тя успяла да скочи, но Ида се казва детето, което пострада, тя не е успяла и падна на главата си. Беше в безсъзнание, след което се събуди с жесток рев”, обясни Евдокия Петкова.


Първоначалната информация беше, че Ида е с опасност за живота, покъсно стана ясно ,че тя не сфрактура на черепа и е вън от опасност за живота.


„Детето е прието в детска неврохирургия с комоцио, няма данни за фрактури на кости и ще остане под наблюдение”, обясни д-р Стоян Сопотенски от Неврохирургията в "Пирогов".


„Тези въжета вътре във вътрешността си са със стоманени нишки”,твърди Ралица Маджарова от Столична община.


По-късно от общината съобщиха, че от записа на камерата в райнона на площадката се виждало, че освен деца на люлката се качва и възрастен човек. Инцидентът обаче не е единствен на тази площадка.  


„Има три случаи на инциденти. Едно германче падна и си счупи двете ръце”, спомни си Евдокия Петкова.


От охраната смятат, че съоръженията не са направени качествено.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Тина Ивайлова