45-годишният испански актьор се е превъплъщавал нееднократно в образа на зъл герой

Изглежда, че капитан Джак Спароу ще си намери нов враг в лицето на Хавиер Бардем, който е изиграл много запомнящи се роли на лоши герои. Според слуховете той ще участва в петата част на поредицата "Карибски пирати" в образа на злия герой, пише БГНЕС.

 

Испанският актьор бил в ранен стадий на преговори да партнира на Джони Деп, който ще се завърне като Джак Спароу и Джефри Ръш, който ще влезе в образа на капитан Барбоса. Планира се новият филм да се снима пет месеца в Австралия догодина и Хавиер вероятно ще изиграе призрачен капитан, търсещ отмъщение за смъртта на брат си, за която обвинява капитан Джак Спароу.

 

Възможно е Хавиер да се е заинтересувал от петата част на "Пиратите", тъй като съпругата му Пенелопе Крус участва в "Карибски пирати: В непознати води" през 2011 г. 45-годишният испански актьор се е превъплъщавал нееднократно в образа на зъл герой

 

Освен запомнящото му се представяне като Силва в последния филм за Джеймс Бонд "007 Координати: Скайфол", той спечели „Оскар” за играта си в ролята на Антон Кригър във филма "Няма място за старите кучета" от 2007 г.