В мястото влизат прекрасен плаж, както и бивша плантация за захарна тръстика

Има информация, че Марк Зукърбърг е платил над 100 млн. долара за имот от около 2800 дка на хавайския остров Кауаи, информира сп. "Форбс", цитирано от БГНЕС.

 

Вероятно създателят на Фейсбук, който е един от най-богатите хора в света със състояние от 33 млрд. долара на 30 г., възнамерява да си вдигне частно убежище на четвъртия по големина остров на Хаваите. В имота влизат прекрасен плаж, бивша плантация за захарна тръстика и други неща. Според хавайските закони достъпът до плажа на Зукърбърг ще трябва да остане свободен, тъй като на островите няма закон, разрешаващ приватизация на плажна ивица.

 

Зукърбърг е вторият милиардер от Силициевата долина, който купува част от Хаваите. През 2013 г. Лари Елисън, президентът на Oracle, купи за 600 млн. долара Ланаи, шестият по големина остров на Хаваите.

 

Слухове за намеренията на Зукърбърг да купи имот на Хаваите се появиха още през миналата година, след като той и съпругата му Присила Чан бяха засечени на Кауаи да похапват бургери. Засега това е последната покупка на недвижима собственост от основателя на Фейсбук.

 

През 2010 г. той беше наел скромен имот близо до главната квартира на Фейсбук, за да почива там след 16-часов работен ден. През следващата година похарчи 7 млн. долара за обновяване на резиденция в Пало Алто, която беше скромна при сравнение с домовете на другите милиардери в района.

 

Впоследствие купи срещу 30 млн. долара четири къщи с имоти около своята, за да предотврати продажбата им на непознати хора, защото дилър на недвижими имоти ги рекламираше на пазара като "намиращи се в съседство с Марк Зукърбърг". На въпрос за поредната крупна придобивка говорител на Фейсбук отказал да отговори пред репортери на сп. "Форбс".