Социоложката призна, че винаги е имала разнообразни интереси

 „Аз винаги съм имала разнообразни интереси и съм човек, който се отдава на хобитата си”, заяви в студиото на „Здравей, България” социологът Мира Радева.

 

Тя разказа за намеренията си да превърне в пицария информационния център на туристическо сдружение „Бели Искър”, организация на която самата тя е председател. „В целия регион няма пица на пещ, а аз скоро се върнах от Италия. Зашеметяващо е как те правят тези неща”, обясни Мира Радева.

 

„Мусала значи „Близо до Аллах”, а Бели Искър е най-близкото населено място до най-високия връх на Балканския полуостров. Андрей Луканов няма къща в Бели Искър, а в Мала Църква, защото тогавашният елит на БКП не е можел да си закупи терен за строителство в Бели Искър. Смятало се е, че там ще има шанца за ски скокове”, каза тя.

 

Мира Радева коментира и излизането на Тити Папазов от къщата на VIP Brother. „Тити Папазов е много умен човек и много добре знае, че един победител във VIP Brother колкото е победител, толкова е и победен. Той е прав да говори, че победител е форматът. Истинският победител са продуцентите. Победителят във VIP Brother винаги е много критикуван, а той излезе по най-красивия начин”, заяви тя.

 

Радева сподели мнението си и за ромския вот на последните избори. „Ние знаем как са локализирани ромските общности и можем да вземем секциите и техния обективен резултат. Аз съм го правила години наред и всеки път съм излизала със статии, които показват, че ДПС е партията, която в най-голяма степен обира ромския вот. Другият случай е на Цветелин Кънчев”, каза тя.