Лентата е дебют на режисьора Константин Буров

Новият българския филм „Отрова за мишки” излиза по екраните днес, 17 октомври. Свежата криминална комедия е ироничен и неочакван поглед към епохата на прехода.

 

Лентата е дебют на режисьора Константин Буров.

 

Това е филм за приятелството и за избора. Годината е 1988. Пламен е осъден за дребна кражба и изпратен в ТВУ (трудово-възпитателно училище). Там се запознава с Гудата, Смока и Черньо. Идва демокрацията и четиримата приятели продължават по пътя на кражбите. За кратко време те успяват да натрупат огромно състояние. Изправени пред дилемата какво да правят с него, те са посъветвани да си открият банка. Но това поставя на изпитание приятелството им. Героите трябва да изберат дали да се променят или да слушат сърцата си.

 

Режисьорът Константин Буров определя филма „Отрова за мишки” като приказка за четирима симпатични крадци. Наред с иронията и комичния поглед към времето на прехода, лентата се опитва да отговори и на въпроса какво и защо пропуснахме и какво можем да направим днес, за да не повтаряме същите грешки.  

 

В главните роли ще видим четирима млади и все още не много популярни актьори, за които тепърва ще се говори много - това са Бисер Маринов (като Гудата), Николай Йовин (като романтичния Пламен), Иван Панайотов (в ролята на Смока) и Петър Генков (като циганина Черньо). Дамското присъствие във филма е на очарователната Лора Декова. Нейната героиня Елена също е поставена пред избор – тя е влюбена в музиката и едновременно в двама мъже.