Сега всички обичат Бойко, коментира Ревизоро

"Трябват три партии, за да има стабилно мнозинство и те трябва да споделят отговорността", заяви в студиото на „Здравей, България” Емил Димитров–Ревизоро, който беше избран за народен представител с листа на Патриотичния фронт. 

 

Патриотите днес отново сядат на масата за преговори с ГЕРБ. Очаква се да обсъдят финансовата политика и идеята на ГЕРБ за преструктуриране на приходните агенции. „ГЕРБ трябва да каже дали ние ще влезем в управлението”, заяви той. 

 

„Надяваме се на конструктивен разговор без извиване на ръце”, коментира Димитров. Той обясни, че участието във властта на Патриотичния фронт не е на всяка цена. „Трябва да се види сходството в програмите и дали може това, което сме обещали на избирателите, да се случи. Това, което ГЕРБ представиха, е изпълнимо”, заяви Димитров. 

 

„Миналата година Бойко Борисов спечели предсрочните избори, но не състави кабинет, защото тогава беше "сговорна дружина Бойко пребива". Сега всички обичат Бойко, толкова много искат да го прегърнат, че има шанс да го удушат”, заяви Ревизоро. 

 

 

 

Той коментира и предложението на ГЕРБ за обединяване на Агенция „Митници” и НАП. „Аз лично не съм много убеден, че това трябва да се случи, това по-скоро ще ликвидира структурата. Ние имаме успешен началник там. Той хвана трите най-големи мишки, президента, премиера и финансовия министър. Сега той трябва да хване още три мишки, Владислав Горанов, новият началник на мега агенцията и Бойко Борисов. Ако успее да хване тези шест мишки, Ваньо Танов има шанс да остане. В противен случай, той ще свърши черната работа и ще бъде изгонен”, каза Емил Димитров. 

 

В студиото на „Здравей, България” той коментира и казуса „КТБ”. „Сега топката е в главния прокурор Сотир Цацаров. Той трябва да каже колко са фараоните, накъде са тръгнали и с какви суми. БНБ не трябва да се изявява като регистратор на отчети, регистратор може да бъде НСИ.  БНБ трябва да проверява отчетите”, каза той и добави: 

 

КТБ е еднолично управлявана, решенията са взимани извън банката. Цветан Василев лично е взимал решенията на коя фирма да се даде кредит и срещу какво обезпечение”, твърди Ревизоро. Според него до всички виновници за случващото се с КТБ едва ли ще се стигне.