"Няма да допуснем Бат' Сали да положи клетва", категоричен беше кметът на Кюстендил

 

В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви в студиото на „Здравей, България” кметът на Кюстендил Петър Паунов. 

 

Още по темата

„В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система”, каза още кметът на Кюстендил. „Няма да се откажем, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен”, категоричен беше той.  

 

„Решението е в 10-и МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс”, заяви Паунов. Според него в случая математическата система за мандатите не е приложена правилно и ДПС трябва да изчака решението на Конституционния съд за това как точно трябва да се разпределят гласовете за тях от чужбина.

 

 „Проблемът в Кюстендил е на ДПС, проблем е, че депутат от ДПС се излъчва с 800 гласа”, заяви Паунов. Той обаче коментира и самия Александър Методиев. „Бат' Сали не трябва да влезе в парламента, защото не го е заслужил, трябва да влезе някой друг от ДПС”, каза той. „Това е двойкаджията и на партията, и на района”, смята кметът на Кюстендил.