Лидерът на ВМРО твърди, че може да има и референдум за Турция в ЕС

 

От ГЕРБ са съгласни на ревизия на цялата енергетика на България”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

Ние няма да участваме с политически лица в кабинета. Патриотичният фронт няма да излъчи политически лица за министри”, каза още Каракачанов. Той призна, че по 11 точки Патриотите имат несъгласия с ГЕРБ. Една от идеите на Патриотичния фронт, към които от ГЕРБ имат резерви, е възстановяването на донаборната служба. 

 

„Ние от Патриотичния фронт казваме твърдо „Не” на корупцията, монополите и ДПС във властта и твърдо „Да” на подкрепа на българското производство, замразяване и намаляване цената на тока, ревизия в енергетиката”, заяви Каракачанов.

 

„Ние с ГЕРБ се разбрахме и относно членството на Турция в ЕС. Разбрахме се, че ако този въпрос бъде поставен на дневен ред, в България задължително ще бъде проведен референдум”, съобщи Каракачанов. 

 

„Както ние нямаме претенции към министерски постове, така и Корман Исмаилов да бъде добър и да няма подобни претенции. Исмаилов се снимаше с Реджеп Ердоган на предишните избори и беше проводник на политиката на Република Турция”, каза още той.