Червените победиха с 3:0

ЦСКА победи Левски с 3:0 и постигна шеста поредна победа срещу своя съперник в "А" група. Така Червените продължават впечатляващото си представяне от началото на сезона и все още са убедителен лидер във временното класиране. 

Провеждането на срещата на стадион "Васил Левски" до последно бе под въпрос, заради лошото време и странното решение на организаторите на мача, които не се бяха погрижили отоплението на терена да бъде пуснато в нужния срок. Игрището бе почистено в последния момент и така двата отбора бяха принудени да играят при тежки условия, които ограничиха до минимум шансовете за технична игра. 

Двубоят започна със скандал, след като в петата минута старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов бе уцелен със снежна топка и се строполи в натрупаната преспа сняг пред него. Ситуацията провокира помощника му Тодор Янчев да изрита футболна топка към скамейката на Левски, което едва не доведе до бой между спортно-техническите щабове на двата тима.

Постепенно Левски взе инициативата и бе близо да поведе в резултата, но Луис Педро и Бедоя последователно пропуснаха от изгодни позиции. Въпреки преимуществото на Сините, ЦСКА се сдоби с гол аванс в 22-та минута. Серджиo Буш спечели единоборство с Аймен Белаид, след което отправи опасен шут. Той бе отразен от Пламен Илиев, но при добавката Тони Силва бе точне за 1:0.

Последваха пропуски на Аниете и Бедоя, а в продължението на първата част, ЦСКА нанесе нов решителен удар. Венцислав Василев изведе с хубав пас Серджиo Буш, който се възползва от несигурната игра на бранителите и реализира осмия си гол от началото на сезона. 
 
След почивката, Левски показа, че страда от липса на идеи, за да намали пасива си и да се върне в мача. В 85-та минута, интригата в двубоя окончателно бе елиминирана с гол на резервата Борислав Галев, който се разписа на празна врата след подаване на Буш.