Десетки села продължават да са без ток

 

 

Остава в сила бедственото положение в Габрово. Десетки села продължават да са без ток. Обилните снеговалежи затрудняват сериозно работата на аварийните екипи на енергото. 

 

В Габрово и в Севлиево днес е неучебен ден. Голяма част от пътищата в региона все още не са почистени. Има и аварирали снегорини. Добрата новина е, че снеговалежът в Габрово спря тази сутрин. Повече от 48 часа продължава борбата с тежката зимна обстановка в Габровска област. 

 

"Обстановката в община Габрово продължава да е усложнена и притеснителна. Повече от 50 населени места остават без електричество вече второ денонощие. Екипите на „ЕНЕРГО-ПРО” продължават да работят за отстраняване на повредите”, информира за „Здравей, България” кметът на общината Таня Христова. 

 

"Изключително нетипичната за сезона обстановка извади цялата налична техника по улиците на Габрово и на общината. Най-голямото предизвикателство бяха падналите дървета, които забавят работата на екипите. Именно заради това от днес ще се присъединят още 15 машини, които ще се включат към почистването на територията на страната”, поясни още Христова.

 

"Няма бедстващи хора на територията на Габровска област. В община Севлиево все още има населени места, които са без ток. Въпреки това обстановката се стабилизира”, заяви областният управител Лиляна Хранова. 

 

Аварийните екипи на ЧЕЗ възстановиха електрозахранването в общините Мездра, Роман, Тетевен, София и Ботевград. Без ток все още са 5300 домакинства в Община Ловеч, 10 600 - в Община Троян и 390 - в Община Самоков.