Домакинството на Герена срещу Берое ще бъде без публика

Отборът на Левски ще играе следващото си домакинство, което е срещу Берое, при закрити врати. Такова решение взе Дисциплинарната комисия (ДК) на БФС след приключване на своето заседание.

 

"Причината за наказанието на Левски не е ударът със снежна топка по Стойчо Младенов, а нараняването на двама служители на МВР, което е станало факт при нахлуването на запалянковците в края на мача. В комисията не е постъпило медицинско от страна на Стойчо Младенов, който няма нараняване. Двама полицаи са пострадали, единият в бедрото, а другият е ударен в главата. Затова Левски е лишен от домакинство за един мач. Ние смятаме, че е по-подходящо тимът да играе без публика на своя стадион, защото наказанието трябва да е за публиката, а не за отбора. Затова заменяме наказанието с домакинстване при закрити врати. Понеже на Левски не му се случва за първи път, има допълнителна глоба от 15 000 лева. Наказан е и Тодор Янчев от ЦСКА заради изританата топка към скамейката на Левски. Той няма да изпълнява задълженията си за 1 мач и е глобен с 500 лева", заяви председателят на ДК Юрий Кучев.

 

Освен това на Левски са наложени и още имуществени санкции заради хвърлени предмети и използване на пиротехника от страна на сините фенове. Така общата сума на глобите за Левски е 23 000 лева само за мача срещу ЦСКА.

 

За използване на пиротехника и хвърлени предмети в същия двубой армейците са наказани с общо 4000 лв.