Мърсисайдци загубиха гостуването си на Нюкасъл от 10-ия кръг на Висшата лига с 0:1

Отборът на Ливърпул продължи със слабото си представяне от началото на сезона във Висшата лига, след като загуби гостуването си на Нюкасъл от 10-ия кръг на Висшата лига с 0:1, пише БГНЕС.

 

Мърсисайдци за пореден път се представиха неубедително в атака, а много груба грешка в защита на Алберто Морено в 74-та минута позволи на резервата Айосе Перес да отбележи единственото попадение в мача. През първата част "свраките" тотално контролираха събитията на терена, като удар на Папис Сисе бе избит от голлинията от Глен Джонсън.

 

След почивката "червените" на свой ред натиснаха, но стигнаха само до два далечни изстрела от Марио Балотели, които бяха спасени от Тим Крул. В 74-та минута Морено се намеси изключително неумело в наказателното си поле и поднесе топката на Перес, който с изстрел от десетина метра преодоля Симон Миньоле.

 

В оставащото време гостите така и не успяха да застрашат вратата на Крул и записаха четвърто поражение от началото на сезона. Възпитаниците на Брендън Роджърс заемат 7-ма позиция с 14 точки, докато Нюкасъл се изкачи до 9-то място с 13 точки.