В тефтера съм си записал, че"повече така не може да продължаваме", заяви той

Красимир Каракачанов е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет.

 

Това обяви съпредседателят на Патриотичния фронт, след края на консултациите при президента Росен Плевнелиев. Докато вървяха разговорите вътре, пред сградата на "Дондуков" 2 млада жена се самозапали.

 

"Разговаряхме два часа по основните приоритети, които сме предложили за една бъдеща програма на управление. Разговорът беше доста конструктивен, президентът си беше направил труда да прочете нашата програма и констатира някои точки от нея, които съвпадат с неговите виждания - по отношение на средния и дребния бизнес, проблемите в енергетиката", каза веднага след като напусна президентството лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

Запитан какво са обсъждали, след като са научили, че жена се самозапали пред Президентството, той отговори, че са говорили "точно за това, което предизвиква хората да се палят"."Не може да продължава по същия начин поредните управляващи да бъдат толкова безчувствени към проблеми на хората, свързани със социалната сфера, безработицата, лошото здравеопазване, ниското заплащане, емиграцията на млади хора. В тефтера съм си записал - "повече така не може да продължаваме". 

 

Все още Патриотичният фронт не е получил официално документът, върху който работят ГЕРБ и Реформаторския блок. Каракачанов цитира китайски философ - "не е важно дали котката е черна или бяла, а дали може да лови мишки". "Дали аз ще бъда министър е най-малкото, което има значение. Важното е приоритетите, които българският народ очаква, да ги види като реална политика", допълни той.