Два язовира продължават да преливат

 

 

 

Критична остава ситуацията в град Съединение, където десетки къщи са наводнени. Два язовира продължават да преливат. Единият е "Драгомир", а другият е "Точиларци". От него се изливат между 10 и 20 кубика в секунда. Една част от водата се влива в река Потока, която пресича град Съединение. Останалата част се излива в нивите. 

 

Къщите, които през нощта пожарникарите отводниха, днес отново се напълниха с вода. 70 къщи отново са залети. Водата, която се изпомпва от постройките, се излива по улиците. Отводнителни канали обаче няма. В града няма и канализация. Така водата за трети път се връща в дома на семейство Иванови.

 

Силите на пожарникарите са се изчерпали и хората остават да се борят сами с последствията от потопа. Повечето семейства вече са дали между 100 и 200 лева. За да спасят имуществото си, много хора днес не отидоха на работа. Започнаха да падат и първите наводнени постройки.

 

Утре комисия от общината започва да описва щетите. Всяко пострадало домакинство може да кандидатсва за еднократна помощ, чийто размер е 325 лева.

 

Репортер: Благой Бекриев