Най-много ще пътуват в страната

720 хиляди българи - на път за празниците. Голямото пътуване започва утре. Най-много българи ще пътуват в страната - над половин милион души ще се приберат по родните си места или ще празнуват в българските курорти. 75 хиляди са избрали Гърция, показват данните на Института за анализи и оценки в туризма. 85 хиляди ще посрещнат Нова година в други държави. 

 

Хиляди българи ще изберат да прекарат предстоящите празници на море. В хотел в Поморие пакетите за Коледа и Нова година са продадени още в средата на ноември.  

 

От туристическия бранш пресмятат, че близо 70% от гостите им са българи, което ги кара да се надяват, че традициите за прекарване на Коледа и Нова година се променят в полза на туризма ни.

 

За разлика от хотелите в Слънчев бряг, които по време на предстоящите коледни и новогодишни празници ще останат празни, то СПА-центровете в Поморие са пълни 100%. Любопитното е, че освен български, тук ще почиват и чуждестранни туристи.

 

Хотелиери отчитат и друга тенденция - българинът се е научил освен да яде и да пие по празниците, да отделя пари и за грижи за здравето си.

 

Репортер: Цеца Алексова