ББЦ има проблем, смята Любен Дилов-син

 

Партията ББЦ има проблем и той е, че тя се управлява като телевизионно предаване, което доста зависи от темперамента на водещия си. Това заяви Любен Дилов-син в „Здравей, България”, след като лидерът на ББЦ Николай Бареков съобщи, че се оттегля от председателското място на Коалиция от партии „България без цензура“. 

 

"Ако по време на избори това е удобно - тогава лидерите дърпат влака, когато се влезе в сериозен режим, не може вече да бъде по този начин. Не може да научим от телевизора, че се сгодяваме за Радан Кънев и ще правим опозиционен блок", изтъкна говорителят на коалицията "Български демократичен център", като определи Бареков като "противоречива личност". 

 

Смъртта на Джо Кокър снощи има по-голямо значение за бъдещето на България, отколкото събитието, което дискутираме сега”, заяви Дилов. Според него Николай Бареков няма как да говори от името на всички поради разнопосочността на сигналите, които се излъчват.

 

Парламентарната група на БДЦ няма да се разпадне и това е абсолютно сигурно. До февруари партията ББЦ трябва да реши как ще се управлява", подчерта Дилов, като допълни, че ББЦ трябва да изясни позицията си. 

 

"До този момент не съм видял Христо Ковачки да се меси, да се произнася за гласуване, политики и т.н.", поясни той във връзка със скорошни публикации.