Машината затиска фатално шофьора - 34 годишен мъж от Свищов, баща на две деца

Камион с 15 полицаи се преобърна в дере, пълно с вода. Шофьорът загина, а други 14 души бяха ранени. Шестима са в болница.


Тежкият инцидент стана в района на село Горно Ябълково, но няколко часа по-късно полицията отцепи селото. Полицейски патрул спира колите още в село Факия. Блокадата бе сложена, час след като екип на Нова телевизия успя да влезе в селото и да заснеме част от условията, в които се налага да работят служителите на МВР.

 

Още по темата

Драмата се разиграва малко след полунощ. Високо проходимият камион с 15 униформени, които се връщали от дежурство на границата се преобръща в дере, дълбоко 4-5 метра.


Машината затиска фатално шофьора - 34 годишен мъж от Свищов, баща на две деца.


„Колегата, който е загинал на място, това е нашият колега Асен Василев Асенов, служител на регионалната ни дирекция Русе”, обясни Захари Панов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция”.


Според неофициална информация само късметът е спасил останалите полицаи. Вчера камионът, с който обикновено ги превозвали до граничната застава, се повредил и затова ги натоварили на друг, чиято каросерия била укрепена като фургон.


„Този ЗИЛ е с една метална каросерия, която вероятно е предотвратила много по-голяма беля и при преобръщането всъщност са се получили тези хаотични удари”, обясни вътрешният министър Веселин Вучков.


От ударите са пострадали 12 униформени, шестима от които са настанени в Бургаската болница с различни травми.


„Двама от пациентите са с контузия на черепа, те са в неврохирургично отделение”, поясни д-р Светослав Тодоров, дежурен в Спешна помощ.


По информация на Нова телевизия, пострадалите не са само от гранична полиция. Има и редови полицаи.


Роднини на някои от командированите на границата, пожелали да останат анонимни обясниха, че всеки ден животът на мъжете е изложен на огромен риск заради условията при които работят и терена, по който се движат камионите, за да стигнат до заставите.


„Щом това са ви казали. - Така ли е ?! - Няма нужда от наш коментар. - Така ли е ?! - Има пресцентър, обърнете се към него. - Какво се е случило с колегите ви?! - Не знам, сега идваме. - Откъде идвате в момента, от граничната застава?!! - Да, от пирамидите. - Колко километра изходихте?! - Ами няма как да знаем, но сигурно 5-6”, обясни полицай, пожелал анонимност.


Никой от униформените не се престраши да разкаже за трудностите, които изпитват всеки ден. В родното село на загиналия полицай Ореш днес всички бяха в шок. Близките на Асен не пожелаха да разкажат за условията, при които работят граничните полицаи.


А тук полицейския патрул ще остане вероятно, докато не бъде изваден катастрофиралият камион. По наша информация днес това не е станало, тъй като няма подходяща за терена техника.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова