Той пребори над 50 участника в леденото езеро в столичния квартал "Дружба"

30-годишният Денис Белов извади кръста в София на Богоявление. Той пребори над 50 участника в леденото езеро в столичния квартал "Дружба". Мъжът обясни, че живее в САЩ и работи като физиотерапевт. Той се е завърнал в България само за празниците, пише БГНЕС. 

 

Белов сподели, че участва за четвърти или пети път в ритуала, но за първи път успява да извади кръста.

 

"Вярвам в Бог и съм много щастлив", сподели той минути, след като успя да извади кръста от ледените води на езерото. По думите му за участието в ритуала на Богоявление не се изисква дълга подготовка, а просто кураж. Кръстът тази година ще бъде за сина му.

 

За настоящата година Денис Белов си пожела здраве за семейството и за 10-месечния си син. Попитан дали планира да се върне за постоянно в България, той отговори, че засега не планира това да се случи. 

 

 

"Трудно е, там ми харесва повече. Съжалявам, че го казвам", откровен бе мъжът.

 

Той получи поздравления от епископ Григорий, викарий на Софийска митрополия, който хвърли кръста в езерото, както и от кмета на София Йорданка Фандъкова. Въпреки отрицателните температури край езерото в кв. "Дружба", освен участниците и техните близки, се бяха събрали и десетки граждани, за да видят на живо кой ще успее първи да стигне до кръста.