Температурите падат до минус 15 градуса

Студ сковава цялата страна от тази нощ. Очакват се температури до минус 25 градуса в планините. А в градовете най-студено ще бъде в Кюстендил, където живакът в термометрите ще падне до минус 14 градуса, в Перник-минус 13. В Софя, Силистра и Шумен се очакват минус 12 градуса.

 

Утре сутрин температурите ще бъдат между минус 7 и минус 12 градуса, а на места и по-ниски, съобщи БГНЕС по данни от НИМХ. Вятърът в по-голямата част от страната вече ще е слаб, само в най-източните райони все още умерен до силен. Облачността ще е променлива, над Източна България често значителна, почти без валежи, тук-таме ще прехвърчи сняг. Максималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса.

 

И в планините ще е с променлива облачност, почти без валежи, на места ще прехвърчи сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня над западната част от страната. Продължава да застудява. Температурите в следобедните часове на 1200 м.н.в ще са около минус 11-12 градуса, на 2000 м. около минус 15-16 градуса. По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен северен вятър.