Повече от десет години продължава незаконната сеч в Западния парк в София

Повече от десет години продължава незаконната сеч в един от големите столични паркове. За проблема алармираха наши зрители в онлайн рубриката „Моята новина”.

 

Западният парк е един от най-големите в София. През годините обаче дърветата му стават жертва на ромите от близката махала, които ги секат и прибират с каруци, за да се топлят с тях през зимата. От Общината подаряват дървен материал за най-бедните в махалата, за да се избегнат тези посегателства. Това обаче не помага, а всички, които живеят в района, са запознати добре с проблема. Когато полицаите хванат крадците, прибират каруците им и пишат актове, които обаче ромите никога не плащат. Затова се налага да се мислят нови мерки.

 

„Сложили сме покрай пътя едни големи морени, които много трудно могат да бъдат преместени, има дежурни полицейски коли, но те са недостатъчни, за да хващаме всички нарушители”, призна кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров. От районната община са поискали да се поставят камери за видеонаблюдение на две от местата, през които се влиза и излиза с каруци от парка. Очаква се това да се случи напролет. 

 

За да спрат нарушенията е важно всеки, който види, че се случва такова нарушение да сигнализира на тел. 112. Изпращайте ни и сигнали в "Моята новина".