Цената на млякото падна до 60 стотинки за литър, нямаме никаква печалба, оплакаха се производители

 

Животновъди и земеделци излязоха днес на протест край ГП Е-79 в Симитли заради ниските изкупни цени на млякото. 5-има от протестиращите успяха въпреки полицейската блокада да излязат на Е-79 и да спрат за 3 минути трафика, един от организаторите, Иван Чалъков бе задържан за подстрекателство и неизпълнение на полицейско разпореждане, предаде БГНЕС.

 

"Цената на млякото падна до 60 стотинки за литър,  нямаме никаква печалба, едно кафе струва два пъти повече, нас ни устройва цена от 75-80 стотинки за литър", споделиха животновъдите. Земеделските производители се оплакаха от приет тихомълком през май м.г. закон, за който са разбрали съвсем наскоро и според който до 15 февруари арендаторите трябва да дадат правно основание за заявяване на площи.

 

За целта е нужно да се представят договор със собствениците на земите, както и удостоверения за наследници. Аз имам масив от 160 дка, който е на 101 собственици, как да съберем в толкова кратък срок удостоверенията за наследници", попита един от протестиращите.