Министърът участва в дискусия с германски и френски инвеститори

"Дългът от 16 млрд. лв., който се готви да изтегли правителството, е в приоритетите на Министерството на финансите. Аз се надявам действително и съм сигурен, че част от тези пари ще отидат за икономически растеж". Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.   

Още по темата

 

Той участва в дискусия с инвеститори от Френско-българската търговска и индустриална камара и Германо-българската индустриално-търговска камара на тема: "Приоритетите в икономическата политика на българското правителство".  

 

"Говорихме с френските и немските инвеститори за възможностите за участия по ОП "Иновации и конкурентноспособност", в която те могат да кандидатстват с проекти съвместно с български фирми", поясни министърът, цитиран от БГНЕС.

 

Инвеститорите от Германия и Франция в България, както и техните български колеги (членове на Френско-българската търговска и индустриална камара и Германо-българската индустриално-търговска камара) все още нямат категорична позиция по преговорите и евентуалното подписване на Трансатлантическото търговско споразумение между САЩ и ЕС. Това стана ясно от думите на представителите на двете организации.

 

"ТПТИ е въпрос повече на голямата политика – бихме могли да се допитаме допълнително до фирмите, за да чуем тяхното мнение", отговори Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).