300 войници, ученици и младежи ще го носят

250-метрово българско знаме ще се развее по време на тържествата по случай националния празник Трети март в Стара Загора. За изработката му са нужни минимум седем дни и труда на пет шивачки.

 

300 войници, ученици и младежи ще носят огромното знаме на националния празник. Още 4 огромни трибагреника ще бъдат изработени в същото предприятие, които също ще участват в тържествата.

 

 

 „Да шиеш националния флаг е нещо по-различно”, признава една от жените, които участва в шиенето, Станка Гочева. „Когато знаеш, че е за родината, просто шиеш с настроение”, разказа Радостина Колева, която също участва в процеса.

 

Знамето се изработва по поръчка на Oбщина Стара Загора, а в дружеството за първи път шият трикольор с дължина 250 метра. Само гладенето му ще отнеме два дни, предвижда управителят Таня Славова.

 

Още 500 по-малки знамена са изработени в общинското дружество. Те са за подарък на жителите на кооперациите, които до края на февруари кандидатстват за саниране, а и на всички, които изявят желание да украсят дома с националния трибагреник. 

 

Репортер: Анна Турлакова