Николай е запълнил цяла стая с необичайната си колекция

 

 

Стотици хиляди спортни вестници е събрал до момента млад мъж от град Брусарци недалеч от Монтана. Започнал да ги колекционира преди 20 години.

 

Всичко започва от мача Франция-България и победата със знаменития гол на Емил Костадинов през 1993 г. Тогава Николай Георгиев е само на десет години. На следващия ден той си купува и първия спортен вестник, за да прочете отзивите и коментарите за мача.

 

„Националния отбор се представяше на много високо ниво, предстоеше световното първенство във Франция и отключи емоцията ми към спорта и в частност футбола завинаги и до днес", споделя Николай. 

 

В момента той има стотици хиляди спортни страници, които стигат до тавана на стая от 12 квадрата. За повече от 20 години, младият мъж не е пропускал нито един брой от всичките девет различни спортни издания, излизали през годините.

 

Въпреки недоволството на близките, Ники вече е започнал да запълва и второ помещение с колекцията си от спортни вестници. Всеки един брой е подреден по дата, месец и година. За да могат да се запазят по-дълго време, стаята не се отоплява и вестниците не се прегъват. 

 

Сега съжалява единствено, че не е успял да изпълни една от големите си мечти да учи спортна журналистика. Въпреки това не спира всеки ден да следи новините около българския и световния футбол. 

 

Репортер: Биляна Борисова