Преди време той беше сезиран от Комисията по професионална етика

Преди месец ви показахме как скандалният зъболекар д-р Джамал отново практикува - пак в нерегистриран кабинет, пак лишен от елементарни хигиенни условия. И докато все още чакаме решението на Комисията по професионална етика, на Здравната инспекция и на Прокуратурата, веднага след излъчването на репортажа, ни потърсиха още ужилени от стоматолога - пострадали и финансово, и физически.


За пръв път заснехме д-р Джамал миналото лятото. Заведохме при него момиче, което нарекохме Калина. Забелязахме, че когато пациентът преди нас стана, докторът не смени инструмените и прегледа Калина със същите. На следващия ден се върнахме при д-р Джамал с камера.


Седмица по-късно намерихме така нареченият кабинет празен, а от д-р Джамал нямаше и следа. След излъчването на репортажа ни, от Зъболекарският съюз сезираха Прокуратурата. Седем месеца по-късно, случаят все още се разследваше, а д-р Джамал преглеждаше необезпокояван на друго място.


Отидохме при д-р Джамал отново със скрита камера. В новото помещение наречено кабинет, се натъкнахме на същите условия отпреди седем месеца. Липсваха всякакви хигиенни условия, нямаше мивка, нито автоклав за дезинфекциране на стоматологични инструменти.


За да прегледа друг пациент, който заведохме, д-р Джамал отново използва инструменти, които не са опаковани, нито дезинфекцирани. Не забелязахме да измие ръцете си, нито да постави ръкавици.


Затова, че докторът преглежда отново в нехигиенични условия и отново в нерегистриран кабинет, беше сезирана и Комисията по професионална етика, а наши зрители ни потърсиха, за да разкажат още по случая.


Станка Цокова попаднала при д-р Джамал преди 5 години. Вместо с металокерамика обаче, жената се сдобила с гранулом, мост срастнал се с венеца, ужасяващи болки и още нещо.


„Стафилококова инфекция, която много месеци ме мъчеше. Работеше без престилка, без ръкавици. Бърка на предния пациент в устата, после в моята”, оплака се Станка Цокова, бивш пациент на д-р Джамал.


84-годишната жена платила на д-р Джамал близо 2 000 лева. По думите й, стоматологът винаги искал цялата сума предварително. След само няколко процедури при него обаче, жената решила да довърши лечението си на друго място.


След като гледала репортажа ни, Станка се въоражила с кураж и решила за пореден път да поиска парите си от стоматолога. Получила изненадващ отговор.


Потърси ни и друг потърпевш от методите на доктора.


„Още в самото начало той не успя да си плати депозита, защото каза, че чака някакви пари да му се платят и затова няма в момента и оттогава започна да не си спазва договорките”, обясни Енчо Енчев, наемодател на д-р Джамал.


Д-р Джамал наел помещението, в което преглежда и сега, през декември миналата година. 4 месеца по-късно стоматологът дължи 1300 лева за наем, 180 лева за ток. Собственикът на апартамента Енчо Енчев се чуди как да развали договора с некоректния си наемател, защото и той като институциите не може да го открие.


Повече по темата гледайте във видеото.