Те смятат, че доброто финансово състояние на здравното заведение ще се влоши

 

За трети пореден ден лекари от столичната болница "Свети Иван Рилски" ще излязат на протест. Медиците се обявиха против обединяването на лечебното заведение, в което работят с друго.

 

Още по темата

Те смятат, че доброто финансово състояние на болницата им ще се влоши заради чуждите дългове. Освен това министърът на здравеопазването Петър Москов в края на миналата седмица неочаквано смени досегашния директор на "Свети Иван Рилски". Лекарите недоволстват и срещу неговото отстраняване. 

 

Служителите на лечебното заведение се заканиха, че ще протестират докато уволненият им директор не бъде възстановен на поста. Те са против сливането с Александровска болница.

 

Скандиранията на протестиращите накараха заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков да слезе при недоволните медици. По думите на лекарите на срещата с него е станало ясно, че д-р Дечев няма да се върне в болницата.

 

Очаква се днес след Надзорния съвет на НЗОК да стане ясно и  как ще се разпределят парите за болниците в страната и ще има ли достатъчно средства за лекарства на онкоболните. 

 

Министърът на здравеопазването Петър Москов дава извънредна пресконференция, на която ще даде коментар за случая с пребитото новородено и за протеста на болницата.

 

Очаквайте подробности в новините от 19 часа!