Апартамент, купен на безценица от Мустафа Карадайъ от ДПС, развълнува кулоарите в парламента

Снимка: БГНЕС

 

Активността на ДПС продължи и в Народното събрание. Работата на Централната избирателна комисия и един апартамент развълнуваха кулоарите в парламента.

 

Вчера Комисията за борба с корупцията в парламента обвини Мустафа Карадайъ от ДПС, че си е купил апартамент на безценица - над 90 квадрата за 25 000 лева, по голяма част от които платени с т.нар. "компенсаторки". От своя страна Мустафа Карадайъ не отрече за сделката, сключена преди 13 години, но увери, че тя е била изцяло в изпълнение на тогавашните законови разпоредби и я нарече "претоплена манджа".

 

От ДПС попитаха защо се крият останалите политици и публични фигури, които са си купили апартаменти през годините по същия този начин.

 

"Към съответния мимент, когато съм закупил имота, е действал Закон за държавната собственост, имало е Правилник за прилагане на Закона за държавната собственост. Към съответния момент е действал и Закон за обезщетяване на собствениците на одържавени имоти, така че всичките тези закони са спазени. чух, че се твърди, че е било неморално. Моралът мисля, че от няколкохилади години се определя от писаните правила - в Библията, в Корана, в законите", коментира Мустафа Карадайъ от ДПС.

 

ДПС обвини ЦИК, че се превръща в предизборен политически инструмент. Причината - комисията взела решение да разпредели съставите на общинските избирателни комисии за местните избори, преди самите избори да бъдат насрочени, но във Върховния административен съд са отменили това нейно решение.

 

Повече по темата гледайте във видеото.