Трети е "Тотал щета" с 30,2 млн. долара

12-ият филм от киновселената на компанията "Марвел" - "Ант-мен", оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада с приходи от продажбата на билети през премиерния си уикенд в размер на 58 милиона долара.

 

Тези резултати бяха достатъчни на лентата да заеме челната позиция, но се оказаха под прогнозните суми. През първия си уикенд на екран по-малко пари на "Марвел" донесе само "Невероятният Хълк", но това бе преди 7 години. Сигурно по тази причина екипът на лентата заговори по-неуверено за евентуално продължение. Това обаче не означава, че човекът-мравка няма да се появи в други филми на "Марвел".

 

Все пак проектът "Ант-мен" не може да се нарече неуспешен. Производствените разходи бяха относително ниски за подобен род филми със супергерои - "само" 130 милиона долара. От разпространението си по света само през първия уикенд "Ант-мен" донесе на създателите си 114,4 млн. долара. Така че не се очертават загуби за "Марвел". А там, където има печалба, има и продължения. 

 

В лентата участват Пол Ръд, Майкъл Дъглас и Еванджелин Лили. Филмът е адаптация по едноименната комиксова поредица на "Марвел" от 1962 г. Режисьор на лентата е Пейтън Рийд, заел мястото на напусналия проекта Едгар Райт. 

 

На второ място в бокс-офис класацията този уикенд са "Миньоните" с 50,2 милиона долара или общо 216,7 млн. долара. Трети е "Тотал щета" с 30,2 млн. долара.