Те защитаваха тезата, че "бюстът не е оръжие"

Десетки мъже, носещи сутиени, излязоха на протест в Хонконг срещу осъждането на затвор на жена, която нападнала високопоставен полицейски служител, използвайки бюста си като оръжие. Н Лаинг беше обвинила главния инспектор Чан Капо, че докоснал гърдите й по време на протест през март.

 

Съдът обаче отсъди срещу нея с мотива преднамереност, за да може после да го обвини в нападение. Противоречивата присъда праща младата жена зад решетките за три месеца и половина, пише БГНЕС.

 

Около 200 души участваха в протеста пред главната квартира на полицията в Уан Чаи в неделя – някои от тях носеха сутиени и защитаваха тезата, че "бюстът не е оръжие". 

 

По време на инцидента, за който беше осъдена, Н Лаинг участвала в протест срещу пазаруването в Хонконг на китайци от континента, купуващи стоки с по-високо качество на по-ниски цени. Този въпрос отдавна предизвиква недоволство в Хонконг. 

 

Н Лаинг казала пред съда, че по време на протеста инспекторът посегнал да ѝ вземе чантата, но вместо това ръката му попаднала върху нейните гърди. Жената обвини представителя на реда в непристойно поведение, а той ѝ отвърна с обвинението, че била използвала бюста си като оръжие.