Засега обаче лечението, което достига 100 000 лева, на се покрива от Здравната каса

 

Революция в медицината. Нова терапия вече може да излекува болните от хепатит С от смъртоносния вирус. Засега обаче лечението на се покрива от Здравната каса. 

 

Дълго време Тодор Багаров живее с вируса на хепатит C без дори да подозира. Преди две години състоянието му се влошава и тръгва по лекари. Оказва се, че са настъпили и усложнения. 

Още по темата

 

Мъжът изкарва късмет. Одобрен е за безплатно лечение с напълно нова терапия, която дава шанс за пълно излекуване от хепатита. Показателите му се подобряват още след първия месец. 

 

Иновативно лечение, което е комбинация от няколко медикамента, беше одобрено от Европейската агенция по лекарствата в началото на годината. 

 

Продължителността на терапията е три месеца, а цената й достига 100 000 лева. Проблемът обаче е, че все още не се покрива от Здравната каса. Най-рано това може да стане от догодина. 

 

Три теста вече са доказали, че Тодор няма хепатит. Надява се лечението да достигне до всички нуждаещи се. У нас болните са около 110 000. Годишно около 800 българи умират от усложненията на вируса.