Хотелиери съветват как да намерим добри промоции в последния момент

 

Възможно ли е да си осигурим ваканция на море на ниска цена в разгара на лятото? Как да си направим резервация за хотел по родното море в последния момент и какви промоции можем да очакваме?


Въпреки, че до момента хотелиерите отчитат спад на туристите с 25% от началото на август, когато започна сезонът на отпуските, голяма част от отворените хотели по морето са пълни почти изцяло.  Въпреки това не е невъзможно да си направим резервация още за следващата седмица, и то с цени, които са почти 15% по-ниски от обявените в началото на сезона.

 
Хотелиери съветват редовно да посещаваме сайта на хотели, които сме си избрали. В повечето случаи ежедневно се публикуват освободилите се в последния момент стаи заради анулирани почивки.


Макар и това лято сезонът да е слаб, все пак не бива да не тръгваме без предварителна резервация. За да спестим още, хотелиерите съветват сами да си направим резервацията по телефона, защото в зависимост от престоя можем да получим допълнителни отстъпки.
 
 
В момента в Слънчев бряг за стая за двама на "ол инклузив" в хотел 3 звезди трябва да приготвите между 80-100 лева на вечер, а в четиризвезден - между 120 и 140 лева. Цената зависи от отдалечеността от брега. Много от хотелите предлагат и специални промоции за българи.
 

Репортер: Цеца Алексова