Записът е от Слънчев бряг, от 8 август, 23:17 часа

 

Още по темата

Хора от Слънчев бряг имат съмнения, че са видели в магазин в комплекса двамата чужденци, които се издирват у нас и за които се предполага, че може да са свързани с „Ислямска държава” и проповядване на радикален ислям. Това са френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънският гражданин Мимо Попеску, които са влезли в България през Малко Търново.

 

Златомир Николов от Слънчев бряг обясни в „Здравей, България”, че заедно с негов колега от магазина са разглеждали записи от охранителните камери и смятат, че приликата е много голяма.

 

Записът е от 8 август, от 23:17 часа.

 

Жената е говорила английски на не много добро ниво. Били са компания от няколко човека, които са говорили помежду си на език, звучащ като румънски.

 

"Подали сме сигнал към органите на реда", обясни Златомир Николов.

 

Не ви показваме лицата в близък план, защото все още не можем да потвърдим това ли са издирваните нарушители.

 

Още в неделя хотелиери разказаха, че в обектите им униформени са показвали снимките на френската гражданка и румънеца, за които от МВР по-късно информираха, че били недействителни.

 

Освен служители на хотели, униформените са разпитвали и търговци по улиците на комплекса. И днес на много места в областта могат да се видят полицейски патрули.

 

Засега няма коментар от МВР за записа от охранителната камера в Слънчев бряг. От няколко дни МВР мълчи по темата за масивната операция по Черноморието. В последното официално съобщение на службите от неделя се казва само, че чужденците са търсени по линия на международна специализирана операция.

 

Репортер: Цеца Алексова