За вицепремиери са назначени Тугрул Тюркеш и Джевдет Йълмаз

В състава на временното турско правителство, ръководено от премиера Ахмет Давутоглу, има 11 нови министри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

Президентът на Турция Тайип Ердоган утвърди състава на временното правителство, предложено от премиера Ахмет Давутоглу, което трябва да подготви предсрочните парламентарни избори на 1 ноември, съобщи по-рано днес президентската канцелария, цитирана от световните агенции.


За вицепремиери са назначени Тугрул Тюркеш и Джевдет Йълмаз. Тюркеш е депутат от опозиционната Партия на националистическото действие, която официално се отказа от участие във временния кабинет. Йълмаз, депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието, ръководеше министерството на развитието в предишното правителство.


Депутатът от прокюрдската Демократична партия на народите Али Хайдар Конджа е назначен за министър по въпросите на ЕС, а неговият колега Мюслюм Доган ще оглави министерството на развитието.


Министър на външните работи става досегашният заместник-министър в същото ведомство Феридун Синирлиоглу. Министри на икономиката и финансите остават Нихат Зейбекчи и Мехмет Шимшек, а за министър на енергетиката е назначел Али Ръза Алабоюн от Партията на справедливостта и развитието.