Стотици влязоха в страната с автобуси

 

В Централна Европа, след затварянето на унгарската граница, потокът от мигранти се пренасочи към Хърватия. Стотици влязоха в страната с автобуси и се опитваха да се качат на влакове за Западна Европа. Мигрантите минават първо през граничния град Товарник. На гарата там обаче ги чакат повече от 100 полицаи. 

Още по темата

 

До момента в Хърватия са влезли около 5000 мигранти, избегнали затворената граница с Унгария. Повече от 7000 достигнали Германия в сряда. Полицията съобщи, че това е два пъти повече в сравнение с вторник.

 

Прехвърлянето на проблема с бежанците от една на друга държава не е решение. Ситуацията е изпит за Съюза и зависи от нашите общи действия дали ще покажем гъвкавост”, коментира европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос.

 

 Докато кризата се задълбочава, 4 снимки разчувстваха света. На едната се вижда датски полицай, който се опитва да разсмее малко момиченце, чието семейство е блокирано на границата между Германия и Дания.

 

Втората снимка показва целувката на млада двойка от Сирия в момента, в който след седмици лутане, пристигат в Гърция. Може би един от най-популярните в социалните мрежи кадър е на млад сириец, пристигнал в Гърция с любимия си котарак. И още  - сръбски полицай, който прегръща малко сирийско дете.