Защитникът изреди причините, поради които Ковачева е пусната от следствения арест

 

Главоболие, болки в стомаха и безсъние мъчели акушерката, която преби новородено в столична болница. Случаят от края на април потресе с жестокостта си цяла България.

 

След четири месеца зад решетките съдът реши, че Емилия Ковачева може да остане под домашен арест.

 

„Трудно разсъждава, трудно влиза в контакт. Безспорно състоянието ѝ е влошено”, заяви адвокатът ѝ Владислав Анев в предаването „Здравей, България”. 

 

Запитан дали ще иска назначаването на психиатрична експертиза, адвокатът каза, че ако Ковачева действително е извършила престъплението, то тя има „много сериозно отклонение от нормалната човешка психика”.

 

„Мисля, че тази жена е била поставена в ненормални условия, дълъг период от време, системно, които са били полуробски”, заяви адвокат Анев. „Вината не е само в Ковачева – констатирани са множество нарушения на трудовото законодателство”, твърди той. 

 

„Дори робовладелците не са си позволявали да експлоатират робите 24 часа, защото са щели да умрат”, коментира още адвокатът на акушерката. 

 

Освен това адвокат Владислав Анев отново настоя, че от пет камери в болницата са иззети записите само от една, което по думите му не е редно.

 

Повече гледайте във видеото!