Как и защо се е стигнало до телефонната атака?

 

Заплахи за убийство и физическа разправа към депутати. От това се оплакаха членове на комисията, която се занимава с имунитетите на Волен Сидеров. Как и защо се е стигнало до телефонната атака?


„ГЕРБ ще бъдат свалени и всички от правителството ще бъдат пребити на центъра на София”, пуска ни записа зам.-председателят на НС Димитър Главчев.


Това беше и единствената заплаха, станала публично достояние. Останалите, твърдят потърпевшите, били твърде нецензурни.


„Вие виждате две дами тук, които утре ще отидат да се срещат със своите избиратели. Те трябва ли във всеки гражданин срещу тях да виждат един потенциален луд от „Атака”, който тръгва да ги бие?”, попита Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичния фронт.


Жертва на съобщенията, до едно в защита на Волен Сидеров, станали неколцина от членовете на комисията „Сидеров”.


„Накратко - вие сте недостойна да говорите или гласувате срещу великия Волен”, обяснява съобщенията Анна Баракова, независим депутат.


А причина за телефонната атака станала телевизията на "Атака". Която завъртяла в ефир снимките и телефонните номера на депутатите от комисията. Според националистите в това няма нищо смущаващо. И те имали такъв опит преди 2 години.


„Звъняли са ни по два, по три часа през нощта всякакви дрогирани и пияни типове, които са ни заплашвали. Тогава ние не сме ревали, постъпили сме мъжки”, казва Илиан Тодоров от „Атака”.


Парламентът ще се занимава другата седмица с имунитета на Волен Сидеров по случая в НАТФИЗ. Ако и тази защита падне и прокуратурата все още държи, той ще може да бъде арестуван.


Повече по темата гледайте във видеото.