Здравеопазване - на промоция

 

Здравеопазване - на промоция. Все повече български клиники и лаборатории предлагат ваучери за прегледи и изследвания в сайтовете за колективно пазаруване. За какво обаче трябва да внимаваме, когато резервираме консултация с лекар по интернет - провери екип на Новините на Нова. 

 

Илияна Танкишева обръща сериозно внимание на здравето си и не пропуска профилактичен преглед. Идва в медицинския център за консултация с кардиолог, но не с направление, а с ваучер. 

 

Освен че е по-изгодно, ваучерите за медицинска диагностика спестяват и време на младата жена. 

 

Ваучер за ехографско изследване на млечната жлеза, например, се предлага за 15 лева, вместо за 30 лева, а кожно-алергичен тест и консултация със специалист се са намалени от 100 на 80 лева. Отстъпките за някои прегледи и изследвания достигат до 70%. Големите намаления се оказва, че не генерират загуби, а печалби. 

 

От РЗИ, под чиито контрол са лабораториите и медицинските центрове, съветват пациентите да проверяват в сайта на инспекцията дали тези здравни заведения са регистрирани. 

 

Здравните инспектори обаче са на мнение, че не е добра идея медицинската диагностика да се продава в интернет магазините. Десетки акушеро-гинекологични клиники предлагат в онлайн магазините не само консултация със специалист, но ин витро процедури.