Началото на декември поставя и началото и на т. нар. сезон на кинонаградите

 

Началото на декември поставя и началото и на т. нар. сезон на кинонаградите, чиято кулминация е церемонията по раздаването на "Оскар"-ите в края на февруари. 

 

Станаха ясни номинациите на 43-те годишни награди "Ани". Сред отличените ленти се откроиха три сигурни фаворита – "Отвътре навън”, „Добрият динозавър” и „Миньоните”. 

 

Сред номинираните на първите престижни награди за сезона са „Джурасик свят”, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон” и „Хобит: Битката на петте армии”. Те се борят в категория „Най-добри анимирани ефекти в пълнометражен филм“. 

 

Националната асоциация на кинокритиците също обяви своите фаворити. За най-добър анимационен филм те обявиха „Отвътре навън”. Две награди получи осмият филм на Куентин Тарантино „Омразната осморка”, който очакваме в кината у нас на 8 януари – Дженифър Джейсън Лей беше отличена за най-добра поддържаща женска роля, а Куентин Тарантино получи статуетката за оригинален сценарий. 

 

За най-добра поддържаща мъжка роля кинокритиците наградиха Силвестър Сталоун за ролята му в „Крийд: Сърце на шампион”. Лентата излиза в кината у нас на 1 януари.