Той разбрал за паниката на летището от медиите едва вчера

 

Единият от мъжете, докарали съмнителния бус на летището в София, кацна на българска земя и полицията вече го разпитва. По думите му той е амбулантен търговец. Казва се Арташес Тигранян, на 41 години е.

 

 

Тигранян е летял със свой приятел - Геворг Геворгян - който обясни пред Нова, че с Арташес Тигранян разбрали за паниката заради буса на Летище София едва вчера. По думите на Геворгян неговият приятел живее в Белгия, където се занимава с бизнес с козметика. Пътувал е до Брюксел, за да оправи документи, заради които не са го пускали да натовари стоката си на кораб.


Вторият мъж от буса е брат на Геворгян. Той е заминал за Ереван, защото нямал право да остане повече в България. Планирали да се срещнат в Грузия. 

 

 

Още по темата

Изоставеното превозно средство със съмнителен багаж в него вдигна на крак полиция и пътници на летището във вторник. 

 

Според експерти по сигурността има голяма вероятност историята с бомбената заплаха, която изнерви пътници и полиция, да се окаже стрес тест, извършен от терористи, за да бъде изпробвана реакцията на властите у нас при критична ситуация. Ако това е така, според главния секретар на МВР Георги Костов, службите са работили по правилата.


 
Засега виновен за хаоса е пресаташето на летището, която заяви пред медиите, че в белия бус има бомба. 

 

Припомнете си подробности във видеото!

 

 

Отлична реакция на полицейските кучета при акцията - това е изводът и на експерти, и на вътрешния министър. В системата на МВР в момента редом с униформените работят 540 полицейски кучета. Как се обучават те? Вижте кучето, което надуши "бомба" на летището: