Премиерът отправи призив към някои български фирми

 

116 400 000 лева от Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" отиват в малкия и среден бизнес. Днес първите 27 от общо 202 фирми получиха договорите си на церемония в Министерския съвет. 57 от проектите са на фирми в Северозападна България. 

Още по темата

 

Парите са за ново оборудване и технологии във фирми за производство на мебели, машини, пуловери и обувки. Премиерът Бойко Борисов призова бизнесът да работи за по-силна икономика до края на 2016 година.

 

"Днес над 116 млн. лева влизат в малките и средните предприятия безвъзмездно. Желая ви тези пари да ги похарчите по най-добрия начин за иновации, конкуретноспособност и разбира се ангажиментът, който поеха колегите, за да бъде администрирано по най-лесния за вас начин - по електронен път да си подавате документите", каза Борисов.

 

"Още веднъж желая успех, защото ръстът от 3% на икономиката не ни задоволява и истински се надявам новата година да отидем на 4.5%. А това зависи от вас - с тези пари да създадете работни места, да вдигнете конкуретноспособоността, от там износът при това евтино евро и ръстът на икономиката се вдига", каза още премиерът.

 

Видео: БГНЕС