90 жени са подали оплакване, че са ограбени, а една - че е изнасилена

 

Трима заподозрени за сексуалните посегателства над жени на Нова година в германския град Кьолн. Полицията разследва, дали те са свързани с известна криминална групировка от близкия Дюселдорф.


Под прикритието на нощта, се събират на големи групи. Те са млади, от северноафрикански или арабски произход.

 

Употребили са алкохол. И бъркат под полите и блузите на жените, събрали се, за да посрещнат Нова година.

Още по темата


„Поведението на заподозрените е възмутително, гнусно и неприемливо, независимо от каква националност са”, на мнение е Томас Де Мезиер, министър на вътрешните работи на Германия.
Случилото се с 90 жени на Нова година повдигна отново въпроса за прииждащите в Германия мигранти. Но не полицията съобщи за насилието, а самите жертви, и то дни след новогодишната нощ. Техните жалби ескалираха проблем, заплашващ да взриви етническия модел в Кьолн и в цяла Германия.


„Това е отровен климат за нашето общество. Мигрантите се криминализират и не се прави разлика между хората”, казва Ралф Джагер, вътрешен министър на Северен Рейн-Вестфалия.


Проблемът противопостави германското общество, а произходът на нападателите е начинът, по който са действали се превърна в катализатор в момент, когато броят на мигрантите, пристигнали в Европа тази година подмина 1 милион.


„За мен е важно конституционната държава да има време да разследва. Следствието трябва да бъде извършено без значение от произхода на човека”, добавя Ралф Джагер, вътрешен министър на Северен Рейн-Вестфалия.


Предложените от кмета на Кьолн превантивни мерки срещу сексуални нападения предизвикаха буря в социалните мрежи. Една от препоръките - жените да стоят на ръка разстояние от непознати - буквално взриви Twitter със сарказъм и критики. Германка иронично предложи автобуси само за жени, а друга препоръча забрана германките да напускат домовете си сами, без техен роднина мъж.