"Ще разговаряме първо с ДПС", каза Миков

 

Левицата започва разговори за вот на недоверие. Темата, по която ще искат сваляне на кабинета все още не е ясна. От БСП уточняват, че има редица политики на управляващите, които предизвикват недоволство. Социалистите ще се обърнат първо към ДПС, за да потърсят необходимите подписи за вота. 

 

„Има редица политики на правителството, които предизвикват недоволство, критичност, кризисност. Освен здравеопазване, демографската политика, очертава се и невъзможността на правителството за справяне с престъпността. Зачестилите убийства са индикатор за отсъствието на политика в тази област”, коментира лидерът на партията Михаил Миков.

 

Той поясни, че за БСП е от изключително значение дефинирането на границата между управляващи и опозиция през настоящия парламентарен сезон. „Смятаме, че има условия за вот на недоверие, включително в сферата на вътрешната сигурност и борбата с престъпността. Случаят в "Овча купел", който е системен - в столицата на България по улиците не се осигурява сигурността. Имаше инциденти през миналата седмица”, изброи Миков.