Следващия петък в парламента ще има дебати за задължителна имунизация

 

Продължават критиките на опозицията към здравния министър Петър Москов заради ваксините. По искане на 66 народни представители от БСП и ДПС следващия петък в парламента ще има дебати за задължителна имунизация. Подгряването по темата опозицията направи още днес. 

 

От БСП и ДПС са категорични - има нарушения на закона при доставката на имунизационните ваксини от Турция. Цитираха и мнението на Върховна административна прокуратура, че проблем има. 

Още по темата

 

„Аз повече с политическите ви атаки няма да се занимавам”, заяви Москов. 

 

От левицата припомниха, че премиерът Борисов е оказал помощ при решаването на проблема, а министърът е договорил условията по доставката.

 

Петър Москов от своя страна припомни стари грехове на опозицията и обясни, че замяната на петвалентната имунизационна ваксина с шествалентна не е станала по негово време, а това е струвало на държавата 15 милиона лева повече. 

 

Освен от незадоволителните отговори, от опозицията останаха обидени и от тона и на Москов

 

„Вие в последния месец манипулирате и лъжете. Пропуснахте да кажете, че между март и юни официалните притежатели на разрешение за употреба са ви търсили и с арогантния си стил сте ги отклонили. Г-н министър, Петър сте, но не сте хитър”, заяви Тунчер Кърджалиев от ДПС.

 

Нови атаки и обвинения ще има в  пленарната зала следващия петък, за когато са насрочени разисквания за ваксините.