Той е отправил искане до компанията, която проведе разследване

 

Министърът на финансите Владислав Горанов поиска докладът за КТБ да бъде разсекретен, съобщиха от ресорното министерство.

 

Още по темата

Горанов е отправил искане до Alixpartners Services UK LLP за съгласие да бъде оповестен изготвеният от компанията доклад за активите на банката, която е в несъстоятелност.

 

Международната компания беше наета през юни 2015 г. и ангажирана от синдиците на „Корпоративна търговска банка" АД, за да проведе разследване. Компанията трябваше да проследи активите на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики, както и да препоръча действия за възстановяването им.

 

„Общественият интерес за даване на гласност на тези заключения надделява, независимо от притесненията, че разсекретяването на факти и обстоятелства от доклада би могло да навреди на процеса по събиране на масата на несъстоятелността на банката", заяви министър Горанов.

 

Припомняме, че преди седмица синдиците на КТБ публикуваха списъците на партии, политици и магистрати, които са имали отношения с фалиралата банка. Вижте още: